Mijn dagboek

9 augustus

Vandaag heb ik mijn eerste schoenen gekregen. Ik loop nu al een tijdje echt goed los en papa en mama vonden het tijd voor schoenen. Vorige week waren we al naar de schoenenwinkel gegaan maar toen wilde ik ze niet aan met lopen. In een week tijd ben ik meer dan 1 maat gegroeid en nu stapte ik er meteen op weg.
Ook heb ik een kies gekregen. Rechts boven is doorgekomen.

15 juli

We zijn weer een week verder maar ik ga nog steeds het liefst kruipend door het leven. Als mama aan me vraagt of ik voor haar wil lopen doe ik het met pijn en moeite maar zodra ik kan zak ik door mijn benen en ga ik kruipend verder.
De tuin is de meest ultieme speelplek van dit moment. Je kunt daar van alles voelen, ruiken en vooral proeven. Alles gaat in mijn mond. Of het nou slakken zijn, regenwormen, happen aarde of de laatste besjes die de vogels in de tuin laten vallen, het maakt niet uit.
Vandaag heeft papa het tuinhuisje van Lotte opgezet in de tuin. Ik heb daar de hele dag in gespeeld. Deurtje open, deurtje dicht, raam open en raam weer dicht en dat zo de hele dag door. Aan het eind van de dag was ik zo moe dat ik eigenlijk te moe was om te slapen..
Volgens mama zijn er ook bijna weer kiezen die er door komen. Er zitten in mijn onderkaak twee enorme grote bulten. Ze zitten er al wel een week maar er komt nog niets doorheen. Nu worden m'n billen ook rood en dat is volgens mama het teken dat ik bijna van de bulten af ben.

De vorige keer was ik helemaal vergeten te vermelden dat ik 9420 gram en 76 cm was. Dat was met 14 maanden en 1 week.

7 juli 2008

Sinds 30 juni kan ik lopen. Mama vertelde 's morgens op het consultatiebureau nog dat ik het nog niet deed en toen ze me bij de creche op kwam halen zei Angela al dat ik 3 passen had gedaan. Vanaf die avond kan ik het helemaal los. Niet dat ik dat doe, ook nu een week later nog niet maar als ik in een goede bui ben dan loop ik de hele kamer rond. Maar kruipen gaat vooralsnog sneller en dat bevalt me beter.

Ik begrijp ook steeds meer dingen. Ik kan nu heel goed ja en nee knikken als er wat aan me gevraagd wordt. Ik geef antwoord op vragen of ik al naar bed wil, of ik nog een boterham wil, of ik wil drinken, of ik een vieze broek heb enz.

24 juni 2008

Het staan gaat me steeds beter af. Ik kan nu ook al door mijn hurken zakken, iets van de grond oppakken en daarna weer terug gaan staan.  Dat lopen wil alleen nog niet lukken. Zo af en toe kan ik wel 1 of heel soms 2 of 3 stapjes zetten maar ik ben zo onzeker dat ik niet verder kom dan dat.
Zondag ben ik voor het eerst mee geweest met mama naar het visjeszwemmen. Lekker spelen in het natuurzwembad in Breukelen.

Oh ja, vandaag ben ik niet zo lief voor mama geweest. Om 05.15 was ik al wakker en slapen deed ik niet meer. Daarom  heeft mama nu tijd over om de site bij te werken. Heeft het toch nog zijn voordelen dat ik zo vroeg wakker ben.

6 juni 2008            IK KAN STAAN

Het heeft even geduurd maar ik kan nu eindelijk los staan. Oke, Lotte deed dat een stukje vroeger maar dat mag de pret niet drukken. Ook kan ik nog steeds klimmen als de beste. Vandaag ben ik in de speeltuin de glijbaan opgeklommen en voordat mama het wist gleed ik naar beneden.  Het blijft mijn favoriet om lekker in de speeltuin heen en weer te kruipen. Wacht maar tot ik kan lopen mama, dan moet je pas achter me aan rennen.

31 mei

Misschien lijk ik zo af en toe toch wat meer op mijn zus dan je in eerste instantie zou denken. Vandaag zijn papa en mama er achter gekomen dat ik al wel degelijk los kan staan en dat die twee stapjes die ik vorige week los zette geen toeval waren maar dat ik echt al af en toe los kan stappen. Het probleem is alleen dat ik hartstikke onzeker en bang ben en dat ik sneller wil dan mijn eigen benen kunnen. Eigenlijk wil ik kijken naar de overkant van de kamer, me laten vallen en er dan meteen zijn. Dat mijn benen ook nog moeten lopen en ik evenwicht moet houden zou er eigenlijk niet bij moeten horen.
Vanmorgen had ik een leuk spel bedacht. Mama zat op de grond en ik ging bij mama staan. Toen liet ik mezelf steeds los, ging even los staan en zo aan mama laten zien hoe knap ik eigenlijk wel niet was. Na een paar keer had mama door dat ik wilde dat ze dan heel vaak goed zo en knap enzo ging zeggen en dan ging ik het trots nog een keer doen. Toen mama papa ging roepen was de lol er af. Er moeten niet meteen teveel mensen komen kijken. Ik liet me dus snel door mijn benen zakken en ging er niet meer opstaan.
Vanmiddag ging ik steeds een paar stapjes tussen papa en mama heen en weer lopen. 2 of 3 stapjes, niet meer want je moet niet meteen overdrijven maar eigenlijk deed ik dat heel goed. Maar zo los staan en lopen moet niet te lang of te ver zijn want ik ben meteen bang dat ik ga vallen. Het liefst zak ik bij voorbaad al door mijn benen.
Ach, wat maakt het nou uit, laat mij nog maar even kruipen. Ze kunnen straks nog lang genoeg achter me aanlopen.

Vandaag ben ik uit eten geweest bij een chique tent in Noordwijk. Heerlijke kleine gerechten en ik mocht van alles wat proeven. Ik was eigenlijk heel erg moe en werd ook heel hangerig maar toch heb ik me tot het eind van de avond keurig weten te gedragen.
Ik heb het fototoestel van Lotte ontdekt. Ik denk dat ik, als ik twee wordt ook maar een fototoestel wil hebben. Ik heb geprobeerd foto´s te maken maar dat wilde nog niet echt lukken.

21 mei

Alles wat ik voorbij zie komen heet zo ongeveer Ieja. Vooral honden zijn mijn favoriet. Ik roep net zolang Ieja Ieja totdat mama door heeft dat er ergens in mijn gezichtsveld een hond voorbijloopt. De telefoon noem ik ook Ieja. Dat komt omdat ik dan met oma wil bellen en Ieja bij oma is. Het is maar even dat je het weet, niet dat je denkt dat ik onzin roep maar als ik Ieja roep is er vast ergens een link met oma of Ieja.
Verder ben ik weer snotverkouden. Het houdt maar niet op. Ik heb geen trek in brood en loop de hele tijd maar weer te hoesten. Gaat vast wel weer over maar voor nu is het even vervelend.
Papa en mama noemen me een bange poeperd. Ik durf nog steeds niet te staan en als ze een spelletje met me willen spelen laat ik me snel door mijn benen naar zit zakken. Het liefst zou ik willen lopen maar dat lukt nog helemaal niet. Wel aan de vinger of hand van papa en mama maar los niet.

8 mei

Vandaag moest ik voor een extra weeg controle naar het consultatiebureau. Ik woog vanmiddag 8940 gram en dat is precies op mijn eigen lijn. Eigenlijk niets bijzonders dus. De arts van vandaag snapte eigenlijk niet waarom ik nou eigenlijk extra gewogen moest worden.

Verder is het heerlijk zomer weer.  Ik zit van ongeveer 13.30 tot 16.30 uur in de speeltuin en lig dan het grootste gedeelte van de tijd in de zandbak. In de zandbak is ook een gedeelte waar je met water kan spelen, hier zou ik het liefst de hele dag onder liggen maar de grote kinderen vinden dan niet zo'n goed idee. Mama  brengt dus zo af en toe een emmertje water naar mij toe zodat ik lekker met water en zand kan kliederen. Vandaag was het "buitenbad" van de speeltuin voor het eerst open. Daar heb ik heerlijk in gezwommen. Ik kan niet wachten tot we naar de eerste langebaan gaan waar ik ook heerlijk het water in kan.

5 mei                        Mijn eerste poep op het potje

Papa en mama zitten op een plas van mij op het potje te wachten. Volgens mama stinkt mijn urine en ik heb al het hele weekend een beetje verhoging. Omdat papa plaszakjes vergeten was willen ze het vanmorgen op het potje proberen. Nou heb ik ze niet op een plas maar op een poep getrakteerd!

Leuk het, net 1 en dan per ongeluk op het potje poepen.

1 mei

Ik ben al weer 1 jaar. Papa en mama vinden het best jammer dat het zo snel gaat. Gelukkig ben ik niet zo snel met van alles als mijn grote zus maar toch begin ik al een grote kerel te worden. Ik vind het heerlijk om overal tegenaan te staan. Aan los staan of lopen moet ik nog totaal niet denken maar zo af ent oe achter een loopkar vind ik wel leuk. Ook vind ik het leuk om het spelletje te doen van wat doen de hondjes of wat doet de koe. Hondjes en koe weet ik en verder doet alles boe net als de koe.
Gillen kan ik ook heel hard, vooral als Lotte speelgoed van me afpakt of als ik iets van Lotte wil hebben.
Oh ja, ik kan ook heel goed bellen. Vooral oma bellen vind ik leuk. Zodra ik een telefoon zie ga ik oma oma roepen en dan wil ik met oma bellen.
Voor mijn verjaardag heb ik een grote duplo treinbaan gekregen en allerlei aanvul sets. Ook heb ik een grote kiepauto en zandbakspullen gekregen.
Vorige week woensdag toen het heel lekker weer was heb ik 2 uur in de zandbak gespeeld. Mama was naar de speeltuin gegaan met Lotte en mij en daar kun je heel lekker spelen.  Aan het eind was ik zo moe dat ik bijna in de zandbak in slaap viel.

Ook mijn dagboek zal vanaf nu weer bijgehouden gaan worden. Wil je wat weten over de afgelopen maanden, vraag er gerust naar via het gastenboek.

Jochem.

21 februari 2008

Alweer een maand verder. Precies 10 maanden ben ik vandaag. Het idee dat ik alweer bijna 1 jaar ben zeg. Er gebeurt zoveel maar om nou te zeggen dat we echt veel kunnen schrijven, nee niet echt. De vloer van mijn nieuwe kamer ligt er in en ik heb er gisteren al even op mogen spelen. Nu nog witten en verven (ja, normaal doe je dat eerst maar nu kwam het er niet van) en dan is mijn kamer klaar. Op de crèche heb ik het nog steeds naar m'n zin. Ik kan er lekker spelen en vermaak me de hele dag wel. Ondeugend word ik ook. Vooral als ik een deur open zie staan wil ik er meteen op af.
Mama gaat tijdelijk even verder op hyves met stukjes over Lotte en mij. Later kan ze het dan toevoegen aan onze dagboeken. Er gaat anders zoveel verloren. Er staan al wat foto's op mama haar hyves van ons. Je kunt ons zolang we nog niet op de Amestelle wonen volgen via http://zwemvogel.hyves.nl/

Ik zie jullie daar...... Jochem.

30 januari 2008

Na het vorige verhaaltje heb ik er al weer heel veel bijgeleerd. Ik kan inmiddels zelf gaan staan en ook gaan zitten. Ook weet ik sinds vandaag hoe ik als ik sta weer terug op mijn benen moet komen. Er zijn ook twee nieuwe tanden bij aan de bovenkant. Niet in de goede volgorde maar alles lijkt door te gaan komen.
Of het door het tanden krijgen kwam of door wat anders weten we niet maar ik heb er net twee weken met 40 graden koorts op zitten. Volgens de dokter had ik bronchitis dus moest ik aan de antibiotica. Ik ben ook bij de kinderarts en kno arts geweest. Eigenlijk moeten mijn neusamandelen er uit maar de dokters willen proberen om te wachten tot ik 1 jaar ben. Desnoods maar met heel veel antibiotica.  Op de creche heb ik het ook nog steeds naar mijn zin. Ik knuffel met iedereen en begin steeds meer kattenkwaad uit te halen.
Op het consultatiebureau ben ik ook nog geweest. Ik was niet zo heel veel gegroeid. Met 9 maanden woog ik 8335 gram en was ik 69 cm groot.
Papa is druk in het huis bezig. Het begint er een beetje als een huis uit te zien. Nog even en er kan geverfd worden.
Als we straks op de Amestelle wonen komen er vast meer verhalen. Telkens als mama 1 minuut tijd heeft om te tikken ligt Lotte al op bed en kan ze niet bij de computer.  Dat is wel jammer. Nu moet ze ook al weer naar boven want ik ben aan het huilen dus het stukje bij Lotte moet maar weer wachten tot de volgende keer.

 

3 januari 2008

Na 7 maanden komt 8 maanden en zo gaat het maar door, veel te snel volgens mama. Niet dat ik heel veel meer ben gaan doen sinds vorige maand maar alles gaat net wat sneller en vlugger en beter en ga zo maar door.
Ook ik heb genoten van de kerst en oud en nieuw. Lekker allemaal dingen eten die er normaal gesproken niet zijn en kijken naar het vuurwerk, prachtig was dat.

4 december

Ik ben al weer 7 maanden geweest. Mama vindt het jammer dat het zo snel gaat. Ik kan en doe steeds meer en begin al een hele knul te worden. 28 November heb ik al voor mijn eerst zwemdiploma afgezwommen, ik heb mijn Guppie 1 gehaald. Ik kan nu op mijn buik in mama haar handen drijven, met t-shirt aan spelen, samen met mama van de kant springen en ook samen heel veel liedjes zingen. Lotte was naar me komen kijken en heeft heel hard voor mij geklapt. Ik ben een week geleden ook naar het consultatiebureau en de kinderarts geweest. Hoewel de kinderarts vond dat ik nog wel wat piepte bij het ademhalen vond ze verder alles goed gaan en mag ik pas op 2 januari weer terug komen.
Op maandag bij de kinderarts was ik 68 cm en 79.. gram en op donderdag bij het consultatiebureau was ik 68 cm en 81.. gram. Ik groei dus goed.
Ik kan inmiddels heel goed zitten en probeer steeds vaker te gaan staan aan de tafel. Als mama op de bank zit, kruip ik naar haar toe, steek eerst mijn linker hand uit, dan mijn rechterhand en klim dan op totdat ik sta.
Ook ik heb Sinterklaas gevierd. Zaterdag bij opa Rinus en oma Gerda en zondag bij opa Evert en oma Carla. Ik heb een vliegtuig, garage en aanvulset voor bij de garage van Little People gekregen en heel veel kleren. Ook een auto van Fisherprice met een bal er in die heel leuk draait als je er mee rijdt. Ook ik zal net als Lotte vast vergeten zijn om wat op te noemen maar dat komt omdat we zo ontzettend verwend zijn.

17 november

Ik kan zelf zitten!! Op de crèche hebben de juffen met me geoefend en nu kan ik het helemaal zelf. Als ik neergezet wordt dan he, ik kan echt al een kwartier lang blijven zitten en een beetje aan speelgoed zitten. Ook ga ik steeds beter kruipen en probeer ik al af en toe te klimmen. De box is nu naar beneden gezet en dat is maar goed ook want ik heb al geprobeerd om uit mijn badje (speelgoedkrat) te kruipen.
Vandaag ben ik meegeweest met Lotte, papa en mama naar Osdorp om naar de intocht van Sinterklaas te kijken.  Ontzettend leuk was dat. We zijn lekker lang in de buitenlucht geweest en ik ben er helemaal moe van geworden. Morgen nog een keer, dan komt Sinterklaas in de binnenstad van Amsterdam aan. 

6 november

Ik tijger als een gek door de kamer. Niets is meer veilig en de deur naar de trap moet ook goed worden dichtgedaan. Ik kom overal waar ik komen wil. Het liefst trek ik aan tafelkleden en ik doe al pogingen om me aan dingen boven mij vast te pakken zodat ik kan gaan staan. Niet dat ik al erg stabiel ben, zitten kan ik nog helemaal niet maar ik zou het wel graag willen. Net gooide ik mijn benen onder mijn kont en deed ik een eerste verwoedde zitpoging. Deze mislukte en ik besloot nog maar even te wachten met dit project.

Meer nieuws is er niet. Ik kan wel op gaan noemen wat ik allemaal gegeten heb en hoe leuk ik het in de kinderwagen vind maar dat is niet zo interessant om te lezen.

31 oktober            Naar de kinderarts

Het bericht is wat verlaat maar dat komt omdat ik een beetje ziek was vorige week en mama het te druk had met mij om meteen te tikken.

Woensdag moest ik voor een gewone controle naar de huisarts. Dat hadden we al afgesproken. Maar nou was ik al een tijdje heel benauwd en ook de huisarts kon het goed horen. Omdat ik zo benauwd was besloot hij me gelijk door te sturen naar het ziekenhuis. Daar heeft de kinderarts me goed nagekeken en mijn medicijnen flink verhoogd. Ook heb ik nieuwe medicijnen gekregen. Ik werd gemeten (68 cm) en gewogen (7710 gram) en ik zat keurig op mijn eigen lijn. Over een paar weken moet ik weer terug komen.

Afgelopen maandag moest ik voor het eerst naar het consultatiebureau in Zwanenburg. Daar werd ik gemeten(65 cm) en gewogen (76??gram) het gekke is dat ik hier een stuk kleiner was als vorige week in het ziekenhuis en iets lichter. Nu zou ik van mijn eigen lijn zijn afgeweken. Nou we zien de volgende keer wel wat het nou werkelijk is.

De kinderwagen is inmiddels ook omgebouwd. Mama wil me nog wel lekker klein houden maar ik groei gewoon door. Ik zit inmiddels in de buggyzit van de wandelwagen. Het bevalt me prima. Ik zie er meteen een stuk ouder uit zegt mama.

Ik schuif steeds verder de kamer door en heb little people helemaal ontdekt. De boerderij van Lotte is mijn favoriet en dat vindt zij niet leuk. We vechten al echt om het speelgoed. Dat gaat dus nog wat worden als we echt groot zijn.

 

23 oktober            2 tanden!

Ik heb twee tanden. 18 oktober is links onder doorgekomen en sinds vanmorgen is rechts onder te zien.
 

Ik heb het weekend ook bij opa en oma Middendorp gespeeld. Papa en mama moesten even weg en ik mocht met Lotte gezellig daar spelen. Ik heb goed uit m'n fles gedronken. Niet alleen bij opa en oma maar ook op de creche gaat dat nu goed. Ik ben zelfs al een keer stiekem de verschoonruimte in gekropen. Nou ja, gekropen, ik schuif op mijn manier wat naar achteren.

16 oktober

Ik kan staan aan de tafel. Niet zelf omhoog klimmen hoor, dat duurt nog wel even maar als papa me neer zet kan ik spelen met de onderzetters die op de tafel liggen. Ik word het zat om alleen maar in de box te liggen dus zo af en toe als het iedereen goed uit komt mag ik er even uit. Ik kruip achteruit door de kamer, gil dan flink want ik wil vooruit maar dat lukt niet en rol hele stukken.

Verder lijk ik qua eten net op m'n zus. Ik lust alles. Macaroni, soep, hete bliksem, zuurkool, bloemkool iedere avond eet ik een paar hapjes met de pot mee. Als ze me niet op tijd in de kinderstoel stoppen zet ik het op een gillen. Ik wil ook mee aan tafel en het liefst heel veel toetjes want die vind ik het aller lekkerst.

Vandaag heb ik de griepprik gekregen en morgen moet ik weer even langs de dokter want ik ben zo erg aan het hoesten, vooral 's ochtends. Het gaat maar niet over. Eens kijken wat de dokter morgen te vertellen heeft.

4 oktober

Nou dat rollen dat lukt goed, ik lig alleen nog maar op mijn buik met spelen.
Verder hebben we goed nieuws, het huis is verkocht. (fam oudendijk hoe is het met jullie huis?)
We kunnen aftellen totdat we de sleutel van ons nieuwe huis krijgen.

Ik ben wel weer een beetje ziekjes, ik hoest heel hard en heb het ook af en toe wat benauwd. Op de creche hebben ze me vandaag een paar keer moeten puffen. Ik ben woensdag al wel bij de dokter geweest maar er was nog niets ernstigs te horen in mijn longen. Als ik nou morgen nog ziek ben moet ik weer terug komen.

Vandaag heb ik de hele dag uit de fles gedronken. Mama had studiedag met school en kon niet naar mij toekomen om me te voeden. Het ging heel goed, ik heb genoeg drinken binnen gehad.

25 september

Ook vanmorgen ben ik al weer druk aan het rollen gegaan.
Er staan weer wat nieuwe foto's bij van Jordy omi en mij op de verjaardag van tante Inge.

24 september                Ik kan rollen

Vanmiddag zo vlak voor het eten is het me gelukt.
Ik ben 3 keer van mijn rug naar mijn buik gerold.
Al duurde het wat langer dan bij m'n zus ook ik kan het nu.
Lotte rolde met 18 weken precies en ik met 22 weken en 2 dagen.
Op naar de volgende mijlpaal.

23 september

Eindelijk weer een update. De computers van mama en papa werken eindelijk weer. Met mij gaat alles gelukkig prima. Ik heb geen moeite met de verhuizing en slaap lekker bij papa en mama op de kamer. Rollen lukt me nog steeds niet. Ik word er soms heel boos om.  Ook die stomme tandjes die er al weken door willen komen blijven nog lekker binnen zitten en dat levert vaak rode warme wangen op.
Ik heb het nog hartstikke naar mijn zin op de crèche. Ik ben heel tevreden krijg lekker een fruithap en kijk lekker om me heen.
Vandaag heb ik bij oma Carla soep gegeten en bij oma Gerda heb ik stukjes olijvenbrood op. Ik word vast een nieuw vriendje van hondje Ieja want ik laat zo af en toe ook wel eens wat vallen. Mama kan niet echt heel veel verzinnen om te tikken en moet zo ook even gaan bedenken hoe de vele foto's op de site kunnen komen.
Ik word nu wakker begin te huilen en wil gepakt worden.

Tot de volgende keer, Jochem.

8 september

 Ik snap dat niemand meer begrijpt wat er gebeurt. Ik snap het zelf ook niet zo goed. Mama zou woensdag avond even een stukje schrijven in mijn gastenboek maar toen besloten papa en mama dat we bij oma gingen logeren. Oke, van donderdag op vrijdag zouden we weer thuis slapen maar ook toen bleven we bij oma slapen. Nu, zaterdag zijn we even thuis en dus maar snel een stukje. Woensdag ben ik weer naar zwemles geweest. Het was heel gezellig en ik genoot nog steeds van het water.  De mama van Lucius heeft foto's gemaakt van alle kindjes onderwater. We hopen nu dat ze die naar ons op gaat sturen per email. Donderdag ben ik met mama en alle kleuters naar Artis geweest. Ik heb de hele dag geslapen en niets van de dieren gezien. Heerlijk warm in de voetenzak en maxicosi. Vrijdag was er zomerfeest bij de Hoek. Het was heel gezellig en druk. Lotte was een zangeres en ging poesje mauw op het podium zingen. Mama heeft ook weer veel nieuwe foto's maar die moet ze even op haar eigen computer zetten.
We weten nog niet goed hoe het de komende tijd gaat met de verhuizing. We hebben niet gehoord dat het koopcontract ontbonden is maar de meneer die ons huis wil kopen heeft zijn financiering niet rond gekregen.  Hij heeft wel de 10% van de koopsom naar de notaris gestort maar kan de rest niet rondkrijgen. We hopen maar dat het allemaal goed afloopt. Wij blijven in spanning zitten en voorlopig is de planning dat we volgende week zaterdag naar oma gaan verhuizen.

30 augustus

even snel consultatiebureaunieuws

72?? gram en 63 cm.
verder was alles goed.

26 augustus

Ik kan draaien! Nou ja ik kan draaien, ik heb gisteren 4 keer een rare worp laten zien.  Ik lag op mijn buik op het kleed te spelen toen ik me inene naar mijn rug toe gooide. Ja echt gooide. Zo boem met mijn hoofd op de grond, over mijn zwaartepunt heen en een rare zwieper er achteraan. Ik deed mijn hoofd best wel pijn en was helemaal verbaasd dat ik het kunstje geklaard had. Daarna deed ik precies hetzelfde nog een keer. Mama hoorde steeds plotseling een boem en daarna lag ik op mijn rug. Na die 4 keer mijn hoofd flink gebonkt te hebben vond ik het genoeg. Ik heb het vandaag niet meer laten zien.
Op de creche was het weer gezellig deze week.  Ik ben wel iedere keer helemaal moe als ik daar geweest ben maar dat geeft niet, dat went vanzelf. Ik haal flink wat slaap in op de dagen dat mama lekker thuis is. Dan slaap ik tot een uur of 10 uit. Dinsdag moet ik naar het consultatiebureau. Mama is benieuwd hoe veel ik gegroeid ben. Natuurlijk schrijven we dat weer hier!

19 augustus

Ik ben voor het eerst een hele week naar de creche geweest en dat is me eigenlijk best wel goed bevallen. Ik heb heerlijk gespeel en geknuffeld met Mariëlle, Cynthia en Angela en met de andere babys die af en toe even boven mij kwamen hangen als ik op de grond aan het spelen was. Ik was maandag wel heel erg moe van alle indrukken die ik had opgedaan en heb dinsdag dan ook erg lang uitgeslapen. Pas rond 10 uur was ik wakker. Het drinken uit mama haar borst ging ook iedere dag van de week beter. Maandag vond ik het nog erg onrustig om me heen maar onderdag en helemaal vrijdag kon ik al sneller drinken. Ook heb ik donderdag lekker een fruithap gekregen.
Ik begin al te oefenen om om te rollen. Ik kan al helemaal achterom kijken en af en toe draai ik al wat naar m'n zij.
Sinds woensdag of donderdag slaap ik op mijn buik. Op mijn rug bleef ik maar onrustig maar nu papa en mama me op mijn buik neerleggen slaap ik als een roos.  Ook voor mij zal het even wennen worden het vroege opstaan en mama niet meer de hele tijd om me heen maar ik weet zeker dat ik daar zo aan gewend ben.

12 augustus

Vandaag heb ik voor het eerst in de kinderstoel gezeten.  Mama en Lotte gingen bij oma eten en omdat mama haar handen even vrij wilde hebben en ik niet meer op de grond wilde liggen mocht ik in de kinderstoel zitten. Natuurlijk moest dat op de foto. Ik kon het al vrij goed volhouden.  Ik wil ook steeds meer staan als ik op schoot zit. Hier word ik nog wel moe van maar ik train zo al goed mijn beenspieren. Ook bij mij staan er nieuwe foto's

11 augustus

Ik ben donderdag voor het eerst naar de crèche geweest. Ik was eerst een uurtje met en daarna een uurtje zonder mama gaan wennen.  Het was wel even gek dat ik met allemaal andere kinderen was maar ik vond het ook wel leuk. Maar waar denk je dat mama mij aantrof? Nou, 3 maal raden. Als je het wilt weten kijk je maar bij de foto's.  Vrijdag was ik dan een hele ochtend op de crèche. Het is met drinken nog wel even gek want mama heeft dan veel minder tijd voor me en ik zie nog van alles om me heen. Volgende week ga ik echt beginnen maar eigenlijk ook nog een beetje om te oefenen want mama moet de week daarna pas werken.
Ik begin steeds beweeglijker te worden. Ik kan me al op m'n zij draaien en nog even en dan rol ik om. 

4 augustus

Deze week ben ik weer bij de dokter geweest. Ik had al 2,5 week last van een ontstoken oog en het ging maar niet over. Ik heb van de dokter druppels gekregen omdat hij denkt dat er een bacterië in zit.  Na 2 dagen druppelen ben ik van mijn ontstoken oog afgekomen.
Dinsdag ben ik met de bus naar Ajax geweest. Ik heb van Ome Arjan en Rochelle toen ik geboren werd een Ajax pakje gekregen en Lotte had die aangetrokken om naar een training te gaan kijken.  Ik mocht mee in de draagzak en in de Arena mocht ik op schoot bij mama. Gisteren ben ik met mama op de fiets vanuit de Bijlmer naar oma Gerda toegefietst. Het was best wel een eindje fietsen maar ik vond het niet heel erg. Vandaag ben ik met papa en mama en Lotte naar de botentocht in de stad geweest. Ik heb er niet veel van gezien want ik heb lekker in de wagen gelegen.

Oh ja, ik ben gek op banaan. Mama geeft me af en toe een beetje fruit. Ik smul hier ontzettend van. Donderdag en vrijdag heb ik een half potje fruit op wat mama in een babydoos had gekregen. Heerlijk. Ik kijk al uit naar m'n eerste groente hapje.

29 juli

Het lijkt wel of ik niets anders te melden heb dan dan ik ziek ben. Vannacht heb ik heel veel gehuild. Ik wilde maar niet stil worden. Vanmorgen wat ik ook weer wat koorts en was ik weer wat benauwd. Pas toen mama me een zetpil gegeven had werd ik wat beter. Wanneer wordt het nou eens mooi weer en kan ik wat weerstand op gaan bouwen? Oh ja, het gaat hier in huis allemaal weer spannend worden. Als het goed is, is ons huis weer verkocht.  Papa en mama moeten nog wel voor de eerste keer naar de notaris maar de makelaar zegt dat het weer verkocht is. 

25 juli

Maandag ben ik naar het consultatiebureau geweest.  Ik heb zondagavond nog wel wat verhoging gehad maar ik mocht toch mijn tweede serie prikken hebben. Dat resulteerde 's avonds natuurlijk in een huilerige ik en natuurlijk ook weer koorts. De dokter van het consultatiebureau had gezegd dat mama de dokter moest bellen als ik boven de 39 graden koorts uit kwam maar daar bleef ik net onder.  Of het nou kwam omdat ik net ziek was geweest of omdat ik gewoon even wat minder honger heb maar ik was niet zo heel veel gegroeid. Ik was 6480 gram en 60,7 cm lang.  Ik ben nu zelfs kleiner dan dat Lotte met 3 maanden was. Papa en mama kunnen het zich niet voorstellen maar het lijkt toch zo te zijn. (al hadden ze Lotte met 3 maanden te lang gemeten). Ook vonden ze op het consultatiebureau ook dat mijn hoofd nog steeds platter werd aan de linker kant. Ik kan prima met mijn hoofd bewegen maar op de één of andere manier wil ik dat gewoon niet. Het resultaat is dat mijn hoofd steeds platter begint te worden en dat is natuurlijk niet mooi. Mama kreeg een verwijzing mee voor een kinderfysiotherapeut en die heeft ze gelijk opgebeld. Deze meneer had 's middags meteen tijd om te komen kijken en is dus gelijk langs gekomen. Ik kan mijn hoofd alle kanten goed op bewegen en er zit geen beperking in de spieren. Ik ben gewoon raar dat ik nu al zo'n grote voorkeurshouding heb maar er is verder niets aan te doen. Papa en mama moeten me veel op mijn buik neerleggen en dan moet het vanzelf overgaan.

21 juli

Ook ik heb net als mijn zus een druk weekje achter de rug. Maandag was ik lekker alleen met mama thuis. Nou kan ik niet zeggen dat ik daar veel van gemerkt heb want 's ochtends vroeg ging de telefoon en de makelaar vertelde dat er weer mensen naar ons huis kwamen kijken. Mama is dus de hele dag druk bezig geweest met schoonmaken en opruimen en ik heb heerlijk in de box gespeeld. Dinsdag zijn we naar oma Gerda gegaan. Woensdag was ik mee naar Dronten en Elburg en donderdag naar Artis. Nou daar ging  het dus om 14 uur mis. Zo vanuit het niets begon ik heel hard te huilen. Dit hield ik nonstop vol tot 8 uur de volgende morgen. Ik huilde in de auto, in de wagen tijdens het boodschappen doen, toen Cerintha mij in bad deed, in de schommelstoel, aan de borst bij mama, terwijl ik ingewikkeld was en terwijl ik in de box lag. Er was niets waardoor ik te stoppen was. Om 17 uur begon ik ook wat verhoging te krijgen en om 18 uur had ik 38 graden en dus een beetje koorts. Omdat ik zoveel aan het huilen was belde mama de dokter op en moesten we langskomen. Die kon niets vinden en zei dat ik maar naar mijn eigen huisarts moest gaan op vrijdag. Toen papa thuis kwam rond 22.30 uur had ik inmiddels 39 graden koorts en een half uur later zat ik op 39.7. Ik was echt helemaal niet lekker. Ik heb de hele nacht bij papa en mama op de buik de gelegen en heel veel gehuild en gesnikt.  De volgende morgen had ik nog steeds wat verhoging en is mama met mij naar de huisarts gegaan. Die kon ook weer niets vinden en omdat ik inmiddels in slaap gevallen was en stil was zei hij dat we maar even aan moesten kijken hoe het verder zou gaan. Als ik nou het weekend weer koorts krijg of als hij inene heel hoog wordt dan moeten we weer naar de huisarts toe.

15 juli

Het is me vrijdag bijna gelukt om me om te draaien! Ik lag op mijn rug op het mooie gekleurde chicco speelkleed. Toen zag ik plotseling het hoofd van de zebra liggen. Dat lag links achter mij. Ik gooide mijn rechterbeen over mijn linkerbeen en ging helemaal op mijn zij liggen en mijn hoofd helemaal omgedraaid naar achteren. Nog even en ik was omgerold. Het was dat er nog een arm in de weg lag. Daarna probeerde ik het nog een paar keer maar dat was meer per ongeluk dan de bedoeling.

Gisteren heb ik dezelfde lange dag meegemaakt als m'n zus. Mee naar mama haar zwemmen, daar heerlijk op een kleed gespeeld en laat in de middag bij Tante Jopie, ome Zeger, tante Adrie en ome Anton langs. Ook Saskia, de dochter van Thea (een nichtje van opa Rinus) was op visite. Daar heb ik bij op schoot gezeten.  Papa heeft wat foto's gemaakt die we later vandaag zullen plaatsen.

Donderdag heb ook ik voor het eerst bij Ballorig gespeeld. Ik mocht in het peutergedeelte op een zacht gedeelte met mooie kleuren liggen. Ik heb heel veel op mijn buik gelegen en naar alle kinderen gekeken. Echt leuk was dat.

10 juli

Net als m'n zus heb ik ook niet veel meegemaakt. Het slapen gaat nog steeds goed en de nachten gaan eigenlijk ook prima. Als ik maar ongeveer tussen 10 en 12 voor het laatst gedronken heb haal ik de nacht door.  Nou val ik soms al voor 10 uur in slaap waardoor ik 's nachts toch nog een keer wakker wordt maar opzich red ik de nachten zonder te drinken.

Ik ga ook m'n hoofd steeds beter omhoog houden.  Mama laat me af en toe expres op mijn buik liggen waardoor ik mijn nekspieren steeds wat sterker kan maken. Vandaag heb ik meerder keren recht vooruit gekeken en met een grote glimlach mama aangestaard. Maandag zijn mama en ik lekker alleen samen thuis geweest.  Eerst samen lekker uitslapen, daarna boodschappen doen en de hele dag lekker tutten. Ik ben flink verwend en geknuffeld door mama. Heel anders als m'n zus als ik mama moet geloven. Ik geniet daar echt van.

4 juli

Het ziet er toch echt naar uit dat doorslapen mij gaat lukken. Het is al weer twee nachten achter elkaar goed gegaan. Vannacht heb ik zelfs het hele harde onweer niet gehoord. Om 22.00 uur dronk ik voor het laatst en om 05.30 was ik pas weer wakker. Als ik die 05.30 aanhoud zit ik precies in het ritme wat we na de vakantie gaan krijgen. Verder gebeuren er hier geen bijzondere dingen.  Vrijdag ben ik nog wel even langs de dokter geweest. Er was afgesproken dat ik langs moest komen als ik bleef hoesten. Nou dat was het geval en de dokter wilde me toch even zien. Mama zei al wel dat het eigenlijk niet nodig was maar ze wilde toch even luisteren. Mijn longen klonken goed en dat is het belangrijkste.  Mijn neus zit nog steeds heel vol en dat gaat maar niet weg. Ik ben al 6 weken nonstop verkouden en daar word ik wel eens gek van. Oh ja, ik ben zaterdag flink verwend met nieuwe kleren. De villa happ had uitverkoop en dat leverde me mooie overhemden op. Ik groei zo hard dat ik niets meer aanpas en ja, dan zijn er nieuwe kleren nodig.

28 juni

Oke, zo voorbeeldig als ik gisteren leek was ik vannacht niet. Na het zwemmen van gisterochtend waar ik totaal geen zin in had, ik lag namelijk net lekker te slapen heb ik die slaap de rest van de dag ingehaald. Om 16 uur toen mama naar school moest werd ik pas wakker. Om half 6 heb ik van papa een fles gehad en heb ik maar liefst 120cc uit de fles gedronken. Erg knap vond papa. Toen weer in slaap gevallen en vannacht wat vaker wakker dan papa en mama leuk vonden. Misschien kwam dat wel omdat mijn neus weer helemaal vol met snot zit. Mama haalt de hele dag al niets anders dan hele groene snot eruit. Maar er is volgens mama één voordeel, ik ben al de hele dag wakker dus misschien dat ik dan vannacht wel weer helemaal doorslaap.

27 juni

Mijn eerste nacht doorslapen is een feit. Ik heb gisteravond om 23.20 uur voor het laatst aan de borst gedronken en vanmorgen begon ik om 05.25 geluidjes te maken. Nog niet eens huilen maar mama heeft me snel aan de borst gelegd omdat 5 minuten later toch de wekker zou gaan en ik zo snel voor het hele ochtendritueel begon gedronken kon hebben. Hier kan m'n zus een voorbeeld aan nemen, die red het momenteel niet om een hele nacht door te slapen.

25 juni

Het klinkt misschien gek maar net als m'n zus schaam ik me een beetje. Ook ik  heb al een week niets van me laten horen.  Het lijkt wel alsof mama geen tijd heeft om te computeren. Het klopt ook eigenlijk wel een beetje hoor. Ik neem zoveel tijd in beslag en dat terwijl ik eigenlijk alleen maar slaap. Nou oke, zo af en toe ben ik tegenwoordig ook wel wakker maar liever lig ik de hele dag tegen mama aan te slapen.

Woensdag heb ik weer lekker gezwommen. Deze keer was het wel een beetje koud maar dat maakte op zich niet zoveel uit. Ik kon het toch precies een half uur volhouden. net als de vorige les lig ik heerlijk ontspannen in het water en laat ik me door mama voortslepen.

Donderdag ben ik weer even naar dokter Bontenbal geweest. Ik ben steeds zo aan het hoesten en hij wilde even naar m'n longen luisteren. Die klonken nog mooi maar als ik aan het begin van deze week nog zo zou hoesten dan moest ik weer even terug komen.

Vrijdag heb ik iets nieuws geleerd, op een speen zuigen. Mama probeert me al vanaf het begin op de speen te laten zuigen maar ik bleef maar weigeren. Vrijdag heeft ze een uur lang doorgezet en op een gegeven moment had ik door wat ik moest doen. Daarna werd ik heel boos als je de speen van me af pakte of als ik hem per ongeluk uit mijn mond liet vallen. Ze hebben maar een paar foto's genomen omdat ze zo trots waren dat ik hem eindelijk in mijn mond kon houden.

Zondag mocht ik mee naar het zwemmen van mama. En ja, je kunt het geloven of niet, ook daar heb ik alleen maar weer geslapen. Ondanks mensen die boven de wagen naar mij kwamen kijken, het op de arm hangen bij Rochelle en de regendruppels op het einde bleef ik lekker pitten.

Vandaag mocht ik mee naar de school van mama. Daar kreeg ik nog een cadeautje van de collega's. Valeska had het andere cadeautje omgeruild en ik heb nu mijn eerste bal gekregen en nog iets anders van Fisher Price. Dat andere ding heeft Lotte voor me uitgepakt in de auto en meteen laten zien hoe het werkt. Maar voor ik op de school van mama was ben ik eerst naar de creche geweest om Lotte weg te brengen en om één van mijn juffen te zien. Mama heeft me even bij de babys de borst gegeven en wenafspraken gemaakt. De donderdag en vrijdag voor ik echt moet beginnen ga ik wennen. Ik heb ook al even met Mariëlle geknuffeld, dan konden we vast wennen aan elkaar.

Oh ja, ik heb net ook een poepbroek gemaakt. Nou zou je denken niets bijzonders maar ik had al vanaf donderdag of vrijdag niet meer gepoept. Het hele weekend en vandaag heb ik het geprobeerd maar vanavond is het eindelijk gelukt. Een mooie oranje kleur. Zo'n mooie kleur had mama bij mij nog niet gezien.

18 juni

Vandaag ben ik naar het consultatiebureau geweest. Zoals papa en mama al verwacht hadden ben ik flink gegroeid. Ik weeg nu 5930 gram en ben 58,4 cm lang. Ik heb vandaag mijn eerste twee prikken gehad en ben daar nog steeds een beetje van slag van. Ik heb op een uur heel hard gillen na alleen nog maar geslapen. Mama hoopt dat ik vannacht ook zo slaap en niet dan wakker ga worden.
Ook heeft de arts even naar mijn hoofdje gekeken. Ik wil alleen maar naar links kijken en daarom wordt mijn hoofd een beetje plat. Wat papa en mama ook proberen, ik blijf alleen maar naar links kijken. De volgende keer gaan ze kijken of het erger is geworden en als dat zo is moeten we een keertje langs een fysiotherapeut. Er staan een paar foto's van het consultatiebureau in de map van de maand juni.

17 juni

Zo, ik ben weer terug van vakantie. Wat heb ik het naar mijn zin gehad zeg. Iedere dag lekker wandelen. Ik heb twee keer lekker gezwommen en heel veel geslapen. Eigenlijk maak je als klein mannetje nog niet zoveel mee op vakantie. We gingen maandagochtend rond 11 uur weg van huis. Toen we bij Eindhoven waren begon ik te huilen en omdat er ook een sanitaire stop nodig was hebben we even koffie gedronken bij v/d Valk. Ik kreeg natuurlijk geen koffie maar lekker de borst. Daarna was het nog ongeveer 45 minuten rijden naar ons huisje. Toen we daar waren hebben papa en mama de kamer ingeruimd en heb ik even op het kleed gespeeld. Daarna zijn we een stukje gaan wandelen. Woensdag was er babyzwemmen en ik heb daar aan meegedaan. Het water was niet zo lekker warm als in het Sloterparkbad maar toch kon ik de hele les meedoen. 's Middags gingen we een huifkartocht maken. Uit de verhalen kon ik opmaken dat het heel gezellig was geweest. Ik heb er niets van gemerkt. Ik heb de hele tijd geslapen in de maxi cosi. Donderdag heb ik ook nog even gezwommen. Er waren echte vissen in het zwembad. Ook ben ik in het bubbelbad geweest want dat was één van de weinige baden die een beetje warm was. Vrijdag zijn we weer naar huis gegaan. Er zijn veel foto's gemaakt die natuurlijk zijn toegevoegd.

10 juni

Vandaag ben ik op visite geweest bij Jordy. Jordy is een paar weekjes jonger dan dat ik ben. We zijn samen op de foto geweest en ik mocht in de wipstoel van Jordy zitten. Ook heb ik van omi nieuwe kleren gekregen. Een mooi pakje met een duizendpoot er op. Gisteren ben ik op de camping geweest. Dylan was jarig en wij gingen op visite. Vrijdag zijn er collega's van mama op visite geweest en ik mocht mee in de metro. Deze week is er geen update. Morgen ga ik een midweek naar Centerparcs. Tot volgende week dus allemaal.

6 juni

Vandaag heb ik mijn eerste zwemles gehad. Lotte zei al dat ik dat heel leuk zou vinden. Mama dacht dat ik wel zou huilen maar dat deed ik dus mooi niet. Het water was lekker warm en de juf was heel lief. Ik ben 2 keer onder water geweest en kwam boven met een grote gaap in plaats van met veel gehuil. Mama zei dat ik de hele les helemaal ontspannen was, zo lekker was het water. Ik hoop dat het water volgende week in Centerparks net zo lekker is. Oh ja, er zijn natuurlijk veel foto's gemaakt.

5 juni

Ik ben in Artis geweest. Papa en mama hadden de wagen mee maar ik wilde op de arm. Zodra ik in de wagen lag ging ik huilen. Ik wilde natuurlijk ook olifanten en krokodillen zien. Dachten ze dat ze me in de wagen konden leggen maar dat ging mooi even neit door. Er staan nog een paar nieuwe foto's op de site.

4 juni

Ik begin door te krijgen hoe het werkt. Ik kom sinds een paar dagen niet meer iedere 1,5 uur om te drinken maar zo ongeveer om de 3 uur. Dat komt vast omdat ik al zo groot wordt. Bijna al mijn kleren van maat 56 zijn te klein en ik heb al dingen in maat 62 en 68 aan. Niet alleen overdag heb ik langere pauzes tussen de voedingen, ook 's nachts tot grote vreugde van papa en mama. Het is al een paar keer gebeurt dat ik bijna helemaal heb doorgeslapen. Pas na 5 uur kwam ik voor een voeding. Papa en mama rollen me helemaal in, in een lakentje. Ik kan dan geen kant op, m'n armen kunnen niet bewegen en eigenlijk vind ik dat wel heel lekker. Vorige week woensdag ben ik nog langs de huisarts geweest. Mama vond dat ik nog niet goed genoeg ademde. De dokter ging bij me luisteren en die kon ook horen dat het toch allemaal nog een beetje vernauwd was. Nu heb ik een puf met ventolin gekregen. Voor 's nachts helpt het goed. Papa en mama kunnen nu ook wat rustiger slapen. Vorige week zondag (27 mei) ben ik ook nog uit eten geweest. Er zijn toen bij omi thuis wat foto's gemaakt, die staan nu op internet. Gisteren hadden we visite die onverwacht kwam barbecuen. Ik sta met Noëlle, het zusje van Rochelle op de foto. Als het goed is krijg ik woensdag mijn eerste zwemles en ga ik morgen voor het eerst naar Artis. Natuurlijk probeer ik hier foto's van te maken. Het is nu weer etenstijd en daarna bedtijd. Groetjes van Jochem.

29 mei

zo, dat was wel even schrikken vorige week. Zomaar had ik koorts en zomaar lag ik in het ziekenhuis. Mama zei dat ik niet zo heel ziek leek maar de zusters bleven maar zeggen dat het zo goed was dat mama zo snel met me naar de dokter was gegaan. Tot zondag heb ik antibiotica en neusdruppels gehad maar ik ben nog steeds snot verkouden en adem nog steeds raar. Ook hoest ik nog af en toe en klopt er volgens papa en mama iets niet. Morgen gaat mama met me naar de huisarts even laten luisteren hoe het nu klinkt.
Na mij werd mama ziek, of eigenlijk door mij. Omdat ik in het ziekenhuis zo raar dronk en Lotte niet aan de borst zat moest mama melk kolven. Toen we donderdag uit het ziekenhuis kwamen was mama al niet zo lekker en vrijdag had ze 39 graden koorts. Het bleek toen dat ze borstontsteking had. Niet echt lekker. Gelukkig is ook dat nu bijna over en zijn we allebei bijna beter.

25 mei

Even een klein stukje want we zijn allemaal nog steeds erg moe. Ik ben gelukkig weer thuis en heb nog tot zondag antibiotica en neusdruppels. Het meest waarschijnlijke is dat er zowel een virus als een bacteriële infectie zijn geweest. Er zijn wat foto's geplaatst van dat ik in het ziekenhuis lig.

21 mei

In het ziekenhuis

Al een tijdje ben ik een beetje raar aan het ademen. Eigenlijk al vanaf mijn geboorte. Mama had gedacht om het daar maandag op het consultatiebureau over te hebben maar zo ver is het niet gekomen. Gisteren kreeg ik koorts en ging ik steeds moeilijker ademen. Ook sliep ik de hele dag. Toen heeft mama ’s avonds toch maar even de huisartsenpost opgebeld. We moesten meteen komen en de dokter hoorde iets in mijn longen. Omdat ik ook koorts had moest ik sowieso even naar het ziekenhuis toe. Dat schijnt normaal te zijn bij jonge baby’s. We gingen naar het ziekenhuis waar papa werkt. Die wisten al dat we er aan kwamen. Toen we er waren mochten we meteen naar binnen toe en hoefden we niet te wachten in de wachtkamer. De kinderarts kwam er ook meteen aan en die heeft me onderzocht. Ze zei dat mama gelijk had dat ik aan het intrekken was bij het ademhalen. Met mijn buikspieren geeft ik een extra duwtje omdat het ademen me wat moeite kost. Daardoor zie je aan de zijkant van mijn buik dat er twee kuiltjes komen, dat ik iets naar binnen trek. Dat is niet de bedoeling. Ook zag de dokter dat ik heel veel snot in mijn neus had zitten. Ze hebben een hart/long foto gemaakt en daarop was te zien dat er iets in mijn long niet goed was. Ook hebben ze bloed afgenomen en met een plaszakje urine opgevangen. De urine was goed en van het bloed heeft mama niets gehoord dus dat zal ook wel goed zijn geweest. Terwijl mama aan het tikken is komt de dokter binnen. Ze zegt dat alles nu goed klinkt en als de koorts wegblijft mag ik naar huis. Ik moet wel sowieso tot morgen blijven en dan zien we wel weer verder.
Als mama meer nieuws heeft zal ze het wel tikken. Papa probeert dan om het ’s avonds op de site te zetten

14 mei

Ik ben vandaag met mama naar het consultatiebureau geweest. Nog niet voor de 4 weken controle maar om een keertje te laten wegen. Mama moest toch boodschappen doen en we waren in de buurt dus konden we net zo goed even kijken. Nou, dat was even schrikken. Het is maar goed dat ik geen vrouw ben want ik ben maarliefst 1100 gram aangekomen in 3 weken tijd. Ik weeg nu 4440gram.
Een hele prestatie dus. Ter vergelijking, Lotte kwam 1100 gram aan in een maand tijd. Ik groei dus voorlopig een beetje sneller.

10 mei

Het was even rustig in mijn dagboek. Dat komt omdat we het zo druk gehad hebben. Papa heeft inmiddels examen gedaan en heeft er een nieuwe diploma bij. Mama moest mij heel veel bezig houden als papa thuis was, veel luiers verschonen en me showen op school en ja, dan duurt het soms even voor er een nieuw stukje op de site komt. Gelukkig gaat het een stuk beter met de borst van mama. Niet dat ik al goed drink maar het wondje zit er niet meer en daarom doet het nu geen pijn meer als ik wil drinken. Eigenlijk zijn er niet zoveel bijzondere dingen gebeurt de afgelopen dagen. Ik slaap nog steeds heel veel en wordt alleen wakker om te poepen en te drinken. Misschien zit er binnenkort wel een grote gebeurtenis aan te komen. Het ziet er naar uit dat er eindelijk iemand is die het huis van papa en mama wil kopen. Dat zou dan betekenen dat ik in een ander huis moet gaan wonen. Maar eerst zien en dan geloven.

5 mei

Vandaag ben ik bij opi en omi Middendorp en omi Bolderman op visite geweest. Met allemaal sta ik op de foto. Ook de 4 generaties Middendorp staan op de foto.
Bij omi Bolderman kwamen ook nog ome Marco, Jennie en Sheyenne op visite om naar mij te kijken, ook daar sta ik mee op de foto.

Verder heb ik vandaag weer niets anders gedaan dan slapen en drinken. Mama hoopt dat ik vannacht ook zo slaap en niet dan wakker ben.

Nu mama me met tepelhoedje voedt heeft ze veel minder pijn. Ik vind het nog een beetje moeilijk om er mee te drinken omdat het me iets meer moeite kost. Lotte kan het niet, die wil alleen maar gewoon uit de borst drinken. Als de borst van mama beter is mag ik weer proberen gewoon te drinken. Ik hoop maar dat ik dat dan kan want ik zuig liever aan een borst dan aan een stuk plastic.

4 mei

Mama heeft pijn, heel veel pijn in haar borst. Ik denk dat het door mij komt. Elke keer als ik aan het drinken ben kan mama wel huilen zoveel pijn doet het. Gisteren was mama het zo zat dat ze het consultatiebureau op heeft gebeld om te vragen of er een lactatiekundige was, of zoals Lotte het noemt een zuster voor de borst. Die was er niet maar de verpleegkundige van het consultatiebureau zou wel even thuis komen kijken. 's Middags kwam de verpleegkundige en die zei dat mama eigenlijk alles goed deed. Ze wacht keurig tot mijn mond open is, legt me verder goed aan alleen ik ben eigenwijs zei ze. Ik doe mijn mond en vooral mijn onderlip niet goed om de borst heen waardoor er nu een kloof bij mama haar tepel zit. Dat wist mama ook al maar het probleem was nog niet opgelost. Omdat de verpleegkundige niet wist hoe ze mama moest helpen ging ze een lactatiekundige bellen. Nou waren ze zo'n beetje allemaal op vakantie in Amsterdam maar uiteindelijk heeft ze iemand te pakken gekregen. Die mevrouw kwam 's avonds bij ons thuis en heeft gezien hoe ik aan de borst dronk. Ook deze mevrouw vond mij eigenwijs. Ik hap goed maar laat daarna de tepel uit mijn mond glijden. Het is niet iets wat makkelijk op te lossen is want de tepel van mama past gewoon niet goed in mijn mond. Mama moet nu proberen met een tepelhoedje te voeden en Lotte eerst te laten drinken zodat ik meer moeite moet doen aan de borst en de tepel wel verder in mijn mond moet doen omdat er anders geen melk uit komt. Ook moet ik andersom aan de borst drinken dus met mijn benen onder mama haar oksel en niet mijn buik tegen haar buik maar mijn buik tegen haar zij. Mama hoopt dat het snel over is want dit is echt niet leuk.

1 mei

Gisteren was het Koninginnedag. Eigenlijk zou het een rustige dag worden maar het liep iets anders dan gepland. We gingen eerst naar Zwanenburg toe om over de vrijmarkt te lopen. Heel veel mensen van mama haar school kwamen in de wagen kijken. Daarna gingen we naar omi en opi Draaijer om samen op de foto te gaan. Papa wilde nog even met Lotte naar Osdorp toe maar mama was eigenlijk een beetje moe. Ik kreeg eerst lekker te drinken en ging toen samen met papa en Lotte naar Osdorp zodat mama lekker kon slapen. We bleven wel meer dan 3 uur weg en ik heb al die tijd geslapen. Lotte dacht wat Jochem kan kan ik ook dus die is ook in slaap gevallen op mijn wagen. Kijk maar bij haar foto's. Toen we thuis kwamen had ik wel hele erge honger. Ik heb snel bij mama gedronken en ging weer verder met slapen. Papa wilde ook graag naar het vuurwerk maar mama vond het te veel herrie voor mij. Ik bleef dus thuis bij opa en Lotte, papa en mama gingen weg. Ik heb alles bij elkaar gegild. Ik wilde ook mee. Gelukkig sliep ik weer lekker toen mama thuis kwam en zijn we snel in de auto naar huis gegaan. Vandaag heb ik de verschoonruimte van de babys op de Hoek gezien. We gingen Lotte wegbrengen naar de creche en ik poepte me helemaal onder. Van Cynthia mochten we daar wel even snel een schone luier aan trekken. Mijn juffen bij wie ik straks ga spelen kwamen even kijken. Ik denk dat ik het daar vast wel naar m'n zin ga hebben.

29 april

Vandaag was weer een dagje met wat visite. De dag begon lekker rustig. Ik heb heerlijk de hele dag geslapen en zelfs toen de visite er was wilde ik niet wakker worden. Ome Wim, tante Leck, Cerintha en Anisa kwamen als eerst. Ik heb een heel leuk pakje van Villa Happ gekregen. Dat kan ik mooi morgen aan als het mooi weer wordt. Al snel kwam Rick, een vriend van papa en mama langs. Ook van hem kreeg ik mooie kleren. De verloskundige zou ook nog langskomen vandaag maar die had het zo druk dat ze even gebeld heeft en morgen nog een keertje gaat bellen hoe alles gaat. Ik kan heerlijk in de box liggen. Ik kijk graag naar twee poppetjes van Nijntje en kijk ook wat om me heen. Nu heb ik krampjes en lig ik heel hard te huilen op de schoot van papa. Gaat wel weer over zegt mama. Vandaag en gisteren heeft er al een keer ruim 3,5 uur tussen twee voedingen gezeten. Mama hoopt dat dit 's nachts ook snel gaat lukken. Al ben ik momenteel 's avonds heel actief.

28 april

Vandaag ben ik 1 week oud. Mama en papa kunnen zich niet voorstellen dat er al weer één week voorbij is. Aan de ene kant ben ik er pas zo kort maar aan de andere kant ben ik er al weer zo lang dat alles gewoon doordraait. In 1 week ben ik maar liefst 290 gram gegroeid. Ik woog vanmorgen voor het in bad gaan 3630 gram. Een hele prestatie. Lotte kon dat niet zo snel. Ook verbeter ik het record poepluiers maken nog steeds met gemak. Papa en mama zijn een goede klant van het Kruitvat geworden want ik kan met gemak ieder uur een poepbroek maken. Ze laten me natuurlijk niet in mijn poep liggen dus blijven ze maar op en neer de trap op lopen, met mij naar boven om een schone broek aan te doen.
Vanmorgen ben ik met Lotte in bad geweest. Lotte heeft mij lekker gewassen. Nu lig ik weer in de wagen te slapen. Wat heb ik toch een lekker leven. Zou het altijd zo relax blijven?

27 april

Het leven begint al weer steeds normaler te worden. Alles gaat een beetje vanzelf lopen. Ik kom sinds gisteren niet meer iedere twee uur om borst te drinken maar ik drink wat meer zodat ik wat langer kan wachten met weer opnieuw drinken. Ook ben ik steeds wat meer wakker. Ik ben nu zelfs zo wakker dat ik lekker in de box lig te kijken. Eerst ging ik met Lotte in de box en daarna mocht ik helemaal alleen er in liggen. Ik lig echt heel ontspannen en kijk wat om me heen.
Vandaag is een rustige dag. We gaan vanmiddag alleen maar boodschappen doen en verder niets. Ik was helemaal vergeten te vertellen dat ik mijn eerste auto heb gekregen. Tante Inge heeft een echte cars auto voor mij gekocht, een hele zachte. Lotte vindt hem ook mooi en die wil er ook steeds mee spelen.

26 april

Vandaag is er weer visite geweest. Valeska, een collega van mama kwam op bezoek. Ook kwam de verloskundige even langs en als laatste de verpleegkundige van het consultatiebureau. Die kwam de oortest doen en de hielprik. De oortest was eerst niet zo heel erg maar toen ze m'n tweede oor wilde doen begon ik te protesteren. Toen zei ze dat mama mij maar even aan de borst moest doen. Ik bleef toen wel stil genoeg liggen. Allebei de oren scoorden voldoende. Daarna de hielprik. Dat was wat minder fijn. Ik heb getrapt en geschopt en heb hele sterke benen maar uiteindelijk is het toch gelukt om wat bloed af te nemen. Ook ben ik vandaag weer in bad geweest maar voor ik in bad ging heeft de kraamverzorgster me gewogen. En wat denken jullie...... Ik zit al 80 gram boven mijn geboortegewicht. 3420 gram. Knap gedaan he. Ondanks 10 poepbroeken gisteren en af en toe een mondje terug ben ik flink gegroeid.

25 april

Gisteren heb ik mijn eerste grote wereldreis gemaakt. Mama wilde wel even het huis uit en toen mocht ik mee mijn grote zus Lotte ophalen bij de Hoek. Toen ik daar kwam moest iedereen mij natuurlijk zien. Lotte heeft een cadeautje voor mij gemaakt. Een heel mooi t-shirt waar ze met stift op gekleurd heeft. Ik kan bijna niet wachten tot ik het aan mag doen. Omdat papa mij ook op zijn werk wilde laten zien hebben we de 45 minuten wachten totdat we naar zijn werk konden overbrugd met spelen in de speeltuin. Omdat mama niet in de file wilde staan, hebben we bij oma gegeten. Papa kon zo mooi ome Arjan even met iets helpen. Na het eten gelijk weer terug naar huis en ik kon mooi mijn bed in.
Slapen doe ik nog steeds goed. Gisteravond heb ik niet eens een huil uurtje gehad. Vannacht was ik er weer keurig om de 2 uur, ik drink een kwartiertje en daarna slaap ik weer lekker 2 uur verder. Heerlijk zo'n leven.

24 april

Ik heb een lekkere rustige nacht gehad. Gisteravond was ik wel heel verdrietig en had ik veel pijn in mijn buik. Het lijkt wel alsof ik nu al last van krampjes heb. Ik had een hele gespannen buik en liet veel windjes. Ook heb ik veel gepoept en na het poepen was het huilen steeds even over. Mama en ik zijn nu lekker alleen thuis want Lotte wilde vroeg naar de creche toe. We zien wel wat we vandaag gaan doen. Ik denk dat ik weer lekker in het zonnetje in de tuin ga liggen. Mama heeft nog even wat foto's op de site geplaatst waar ik met opa Evert en oma Carla en tante Nicole op sta.

23 april

Goedemorgen maar weer allemaal. Het stukje komt wel wat laat maar dat komt omdat ik de hele dag lig te slapen. Gisteravond was dat slapen wat minder, ik had echt last van heel veel huilen en ook vannacht ben ik er iedere 2 uur uit geweest. Maar sinds vanmorgen 8 uur ben ik niet meer wakker te krijgen. Mama geeft me trouw iedere 2 uur de borst en zo af en toe krijg ik een schone luier maar ik heb mijn plek buiten in de tuin in de wagen gevonden. Ik lig zo veel mogelijk lekker in de buitenlucht in het licht omdat ik er toch al wat geel uit begin te zien. Ook al drink en poep ik heel veel, het zou best eens kunnen dat ik morgen nog wat geler ben. Zo veel mogelijk in de zon en hopen dat het niet te erg wordt.
De eerste echte kraamvisite is vandaag geweest. Een collega van mama kwam vanmorgen met haar twee zoontjes op visite. Ik mocht gelijk bij Desiree en Wesley op schoot. Vanmiddag ben ik door mijn grote zus in bad gedaan, maar voor ik in bad ging heeft de kraamverzorgster me even gewogen. Ik was maar 80 gram afgevallen. Dat was echt super goed zei ze. Maar dat is ook niet zo gek,ik drink zoveel dat ze nauwelijks begrijpen waar ik het laat. Ik woog nu dus 3260 gram. Ook had ik mijn benen helemaal gestrekt liggen en toen kon ik mooi opgemeten worden. We kwamen op ruim 51 cm uit. Een mooie lengte vind ik zelf. Ik ga weer lekker verder slapen. Welterusten allemaal.

22 april deel 2

Dan nu eindelijk deel 2 van vandaag. We hadden geen tijd en zin om eerder wat te tikken.
Volgens mama ben ik een voorbeeldige baby. Ik slaap de hele dag en zo af en toe geef ik een kik als ik wat wil drinken. Verder poep ik als de beste en heb ik vandaag aan papa laten zien hoe leuk je als jongen kunt plassen als je luier af is.
De eerste kraamvisite is ook geweest. Opa Evert en oma Carla kwamen op bezoek. Ook tante Nicole met mijn nichtje Danique kwamen langs. Daar heb ik ook mijn eerste cadeautje van gekregen.
Aan het eind van de dag kwamen oma Gerda en opa Rinus  met ome Arjan langs.
Ik heb vanmiddag lekker in de tuin liggen slapen. In de wagen met een dekentje over me heen was het lekker warm.
Ook ben ik nog helemaal ondergekust door mijn grote zus Lotte. Die is denk ik verliefd op mij want ze geeft me alleen maar kusjes en wil de hele tijd met me knuffelen.

Veel meer nieuws is er nu eigenlijk niet. Er zullen in de loop van de week nog wel wat foto's bijgezet worden en papa heeft beloofd ook even een gastenboek te maken.

22 april deel 1

Hoera, eindelijk ben ik geboren. Ik heet Jochem Evert Marinus en ben op zaterdag 21 april om 19.14 uur door Mama op de wereld gezet.
Het was wel een lange en pijnlijke weg voor me want mama had al vanaf donderdag weeën. Gelukkig besloot de verloskundige zaterdagmiddag om de vliezen door te breken waardoor ik er toch nog snel uit kon komen. Ondertussen had ik me nog even flink omgedraaid waardoor mijn hoofd de verkeerde kant uit keek. Ik keek naar de sterren zoals ze het zo mooi zeiden.
Ik geloof dat mama van water houdt want ik ben in bad geboren. Heerlijk was dat. Ik wilde meteen in het water aan de borst zitten maar dat lukte niet. Toen mama uit het water kwam kreeg ze amper de kans om zich aan te kleden, zo'n dorst en honger had ik. Iedereen stond er versteld van hoe ik aan het smakken was en hoe ik op zoek was naar een borst.
Ik ben lekker aangekleed en nagekeken en alles was prima met mij.
Papa heeft snel mijn grote zus Lotte opgebeld die even is komen kijken.
's Avonds zijn we rond een uur of 11 naar bed gegaan en ik heb heerlijk geslapen totdat de kraamzorg ons om 8 uur wakker belde vanmorgen. Ik ben er 1 keer uitgeweest om te drinken en heb al 3 poepluiers gemaakt.