De Echo's

Hieronder is goed te zien hoe ik gegroeid ben.

Onder de echo's staat hoe oud ik op ieder plaatje ben.

Je ziet hier een zwart bolletje. Met aan de linker kant een klein stipje. Het zit ongeveer in het midden. Dat kleine witte stipje ben ik. Ongeveer 2 mm groot.
Ik ben hier precies 5 weken oud. Deze echo is gemaakt op 8 juli 2004 in het AMC in Amsterdam.

Hier zie je twee echo's waarop ik precies 9 weken ben. Op de rechter echo zie je aan de rechterkant een klein bolletje zitten. Ik dacht gehoord te hebben dat hier voorlopig voedsel voor mij in zit. Maar zeker weten doe ik dat niet meer.

Hier ben ik 12 weken en 5 dagen. Vandaag konden z'n m'n hartje niet horen met de doptone. Daarom is er maar even een echo gemaakt. Gelukkig klopt alles goed. Ik had me gewoon verstopt. De foto is niet zo mooi maar ik ben toch een klein beetje te zien.

Hier ben ik 23 weken en 2 dagen. Deze twee echo's zijn genomen in het echo centrum in Amsterdam. Dit was één van de weinige momenten waarop ik even stil lang. De man van de echo zegt dat ik een puntneus heb. Je zit op de linker echo ook m'n handje zitten.

Hier ben ik 27 weken en 5 dagen oud. Aan de rechterkant van de foto staan allemaal getalletjes. Ze hebben opgemeten hoe groot ik ben. Ze kunnen dan uitrekenen wanneer ik geboren moet worden. Bij de bovenste getalletjes staat dat ik eigenlijk 22 maart moet komen. Dit klopt natuurlijk niet helemaal want mama is op 9 maart uitgerekend. Ook staat ergens 26 maart, 23 maart, 15 maart en 21 maart. Soms kwamen ze zelfs met een meting uit op 3 april. Als we dit in gaan vullen op de groeilijnenkaart ben ik iets te klein.

 

Hier ben ik 27 weken en 6 dagen oud. Eindelijk zijn er een paar 3d echo's gelukt.
Je ziet mijn gezicht hier al heel goed. Voor mijn gezicht heb ik een handje en op de rechter foto zie je zelfs een voetje zitten.

 

Toen ik 30 weken en 5 dagen oud was is er weer een echo in het ziekenhuis gemaakt. Gelukkig ben ik voldoende gegroeid.
Ik lag helemaal onder de ribben van mama. Daardoor kon niet alles opgemeten worden en konden ze alleen een onduidelijke foto van mij maken. Je ziet mijn gezichtje op de foto.